CV

Mijn naam is Lotte Struijk. Ik ben 24 jaar oud en ik kom uit Amersfoort.

Na de havo ben ik de opleiding Product Design aan ArtEZ in Arnhem gaan volgen. Daar  stopte ik na een aantal maanden mee, omdat ik op creatief vlak niet mee kon komen en omdat ik nog niet genoeg vaardigheden bezat om de ideeën díe ik had uit te kunnen werken. Een jaar later begon ik met de opleiding Product ontwerp aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Dit heb ik een jaar volgehouden. Omdat ik mezelf tussen de twee opleidingen in niet verder heb ontwikkeld, werd dit ook geen succes.

Daarna ben ik gaan werken. Ik hoopte parttime te kunnen werken en in mijn garage spullen te kunnen maken die ik daarna zou verkopen. Om mijn huur te kunnen betalen moest ik fulltime werken en om gereedschap te kunnen kopen nam ik er nog een baantje bij. Hierdoor lukte het me maar niet om voor mezelf aan de slag te gaan. Uiteindelijk heb ik hier en daar een opdracht voor bijvoorbeeld familieleden kunnen uitvoeren, maar ik merkte dat ik geen zin meer had in mijn baantje(s) en dat ik veel te weinig bezig was met dingen die ik echt leuk vond.

Het Hout- en Meubileringscollege kende ik al een tijd en ik twijfelde of ik hier aan een opleiding wilde beginnen. Het liefst zou ik weer naar een kunstacademie gaan, maar ik wilde ook heel graag mijn praktische vaardigheden verbeteren. Na een aantal jaar twijfelen, ben ik in september van 2016 begonnen aan de opleiding Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer in Amsterdam. Nu ben ik eindelijk bezig en leer ik mooie meubels maken!